Latest posts

Explorand frumusetea încantatoare a Col dei Franchi

Explorand frumusetea incantatoare a Col dei Franchi: o bijuterie ascunsa in inima Alpilor

Amplasat in mijlocul varfurilor maiestuoase ale Alpilor italieni, Col dei Franchi nu numai ca te captiveaza cu peisajele sale uimitoare, dar ofera si o calatorie senzoriala prin terroir-ul vaii Aosta. In inima acestui paradis alpin se afla podgoria Col dei Franchi, o bijuterie ascunsa care produce vinuri care intruchipeaza esenta muntilor.

Hadeti sa descoperim comorile viticole din Col dei Franchi si sa cunoastem aromele care adauga un strat suplimentar de incantare acestui paradis alpin.

Podgoriile la altitudine:

La o altitudine unde aerul este pur si clima este influentata de muntii din jur, podgoriile Col dei Franchi prospera. Terroir-ul unic al vaii Aosta ofera caracteristici distinctive strugurilor, rezultand vinuri care sunt o adevarata reflectare a originilor lor alpine. Podgoriile, ingrijite cu grija de vinificatori pasionati, contribuie la crearea unor recolte care sunt atat exceptionale, cat si autentice.

Mestesugul vinificatiei:

Podgoria Col dei Franchi se mandreste cu angajamentul sau fata de practicile traditionale de vinificatie, combinate cu o abordare moderna. Vinificatorii, cu o legatura profunda cu pamantul, folosesc metode durabile si organice pentru a produce vinuri care exprima puritatea terroir-ului. De la prosecco alb crocant la rosu robust, fiecare sticla spune o poveste despre peisajul alpin si dedicarea celor care ii cultiva fructele.

Vinuri de semnatura:

Amestec rosu Fumin: Fabricat din strugurii indigeni Fumin, acest amestec rosu este o simfonie de arome care danseaza pe cerul gurii. Notele de fructe de padure intunecate, ierburile de munte si un indiciu de mineralitate creeaza un vin care se potriveste perfect cu bucataria montana consistenta din Valea Aosta.

Prie Blanc: Un vin alb racoritor si elegant obtinut din struguri Prie Blanc, cunoscut pentru aciditatea sa crocanta si notele citrice. Savurati acest vin si veti fi transportat pe pantele insorite ale podgoriilor alpine.

Torrette Superiore: Acest vin rosu, obtinut in principal din struguri Petit Rouge, intruchipeaza puterea si complexitatea rosiilor din Valea Aosta. Cu taninurile sale indraznete si aromele de cirese negre si condimente, Torrette Superiore este o adevarata expresie a terroir-ului alpin.

Degustare de vinuri la Col dei Franchi:

Vizitatorii Col dei Franchi au posibilitatea de a se cufunda in lumea vinificatiei alpine prin tururi ghidate si degustari. Salile de degustare ale cramei ofera vederi panoramice ale muntilor din jur, creand o experienta senzoriala care depaseste obisnuitul. Indiferent daca sunteti un pasionat de vin sau un sorbitor ocazional, Col dei Franchi Winery ofera o oportunitate de a savura esenta Alpilor in fiecare pahar.

Asocierea vinurilor cu natura:

Imaginati-va ca savurati un pahar de amestec rosu Fumin de la Col dei Franchi in timp ce priviti privelistile impresionante ale vaii Aosta din trecatoarea montana. Vinurile Col dei Franchi nu sunt doar bauturi, sunt insotitori in calatoria ta prin minunile alpine, sporind legatura dintre natura si simturile tale.

Concluzie:

Col dei Franchi Winery sta ca o marturie a uniunii dintre traditie si inovatie in vinificatie, producand elixiruri care incapsuleaza spiritul Vaii Aosta. Pe masura ce explorati podgoriile si savurati vinurile realizate cu pasiune si precizie, veti descoperi ca Col dei Franchi nu este doar o sarbatoare vizuala pentru ochi, ci si o simfonie pentru palat. Aceasta bijuterie ascunsa din Alpi va invita sa ridicati un pahar si sa priviti armonia naturii si excelenta vinificatiei.

Posted in: Blog