Page navigation

  • favorite Arata tot
  • top sellers Vanzatori de top
  • awarded Premiate
  • new product Noi
  • best price Cel mai bun preț
  • products Vinuri Recomandate
tenuta carretta tenuta carretta
Tenuta Carretta

Asezata intr-un mediu fascinant, Tenuta Carretta este una dintre mosiile cu crame italienesti pline de poveste si cu cea mai bogata istorie unde trecutul, prezentul si viitorul sunt imbinate aromonios. Podgoriile Tenuta Carretta fac parte din regiunea viticola Langhe-Roero si Monferrato, un teritoriu extraordinar numit in 2014 patrimoniu mondial UNESCO si care se intinde astazi pe aproximativ 80 de hectare.

Dateaza din secolul al XII-lea si a fost detinuta inclusiv de catre contii de Roero pana in 1985 cand a fost achizitionata de catre Eduardo Miroglio care mai detine si o mosie in Tracia, Bulgaria.

Podgoria Podio apare mentionata pentru prima oara in 1467 cand Contele Damiano a incredintat cultivarea domeniului administratorilor sai si a decretat “salvo et riservato vites Podii Serrae” mai exact ca: jumatate din recolta era proprietatea castelului dar toti strugurii din Podio raman rezervati doar pentru conte

Pe cele 35 de hectare care alcatuiesc o singura parcela care se intinde de la sud la nord-vest ca un amfiteatru in jurul cramei, extinzandu-se si in apropiere de Langhe cu 2,6 hectare din Barolo pe prestigioasa colina Cannubi. Podgoriile de la Cascina Bordino (6,5 hectare) si cele de la Garassino (4,5 hectare) se afla in comuna Treiso si sunt destinate productiei vinului Barbaresco. Nebbiolo d'Alba este realizat din soiul de struguri Nebbiolo, care provine din podgoria Tavoleto aflata in provincia Alba (8 hectare).

Tenuta Carretta apartine unui context ambiental fascinant si sugestiv, dar mai presus de toate, este o crama formata din oameni. Oameni care lucreaza, proiecteaza si colaboreaza impreuna pentru atingerea unui singur obiectiv comun: producerea vinurilor de inalta calitate, importante si care ofera trairi de neuitat.