Vinibuoni Termeni si Conditii

Termenii si conditiile de pe aceasta pagina stabilesc termenii legali care se aplica utilizarii de catre dumneavoastra a magazinului online www.vinibuoni.ro (in continuare Site/Website) si se vor aplica tuturor vanzarilor de produse de pe Site.

Termenii si conditiile de pe aceasta pagina se completeaza cu restul termenilor si conditiilor de pe Site dar si cu legislatia romaneasca in vigoare. Folosirea acestui Site implica acceptarea tuturor termenilor si conditiilor de mai jos ce vor reprezenta continutul contractului de vanzare cumparare ce se va incheia intre societatea VINIBUONI TRADING S.R.L., in calitate de Vanzator si orice membru, persoana fizica sau juridica, ce va plasa o comanda online prin intermediul Site-ului, in calitate de Cumparator.

1. Definitii

Cumparator – orice persoana fizica care are varsta peste 18 (optsprezece) ani sau persoana juridica (firma, compania sau alta entitate juridica) cu domiciliul/sediul in Romania ce plaseaza o Comanda prin intermediul Site-ului si care in prealabil a parcurs etapa inregistrarii pe Site, devenind membru.

Vanzator - VINIBUONI TRADING S.R.L., persoana juridica romana, avand sediul social in Bucuresti, str. Nicolae G. Caramfil nr. 12-14, corp B, sectiunea A, etaj 11C, sector 1, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/4425/2011, si CIF RO 28326059, denumita in cele ce urmeaza Vinibuoni;

Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu oferit de Vanzator prin intermediul Site-ului, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda de catre Cumparator, care urmeaza a fi furnizate de Vanzator Cumparatorului, ca urmare a incheierii Contractului; Principalele caracteristici ale Bunurilor si Serviciilor vor fi prezentate pe Site si actualizate in mod constant;

Comanda - document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site, in schimbul platii acestora;

Contract – contractul de vanzare-cumparare ce se va incheia intre Vanzator si Cumparator la data la care Vanzatorul va confirma in scris, prin transmiterea unui e-mail, Comanda plasata de Cumparator prin intermediul Site-ului si care se va supune clauzelor si regulilor de mai jos;

Durata Contractului – raporturile juridice dintre Vanzator si Cumparator incep sa isi produca efectele de la data confirmarii Comenzii de catre Vanzator si inceteaza la indeplinirea de catre ambele parti a obligatiilor aratate mai jos; fiecare Comanda nou plasata, da nastere unui nou raport juridic intre parti;

2. Drepturi de autor (COPYRIGHT)

Continutul Site-ului – inclusiv designul, informatiile, textele, grafica, logo-urile - este proprietatea Vinibuoni si, dupa caz, a furnizorilor sai, fiind protejat de Legea drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Orice utilizare a continutului Site-ului se poate face numai cu instiintarea si acordul prealabil scris aVinibuoni. Folosirea fara acordul Vinibuoni a oricarora din elementele enumerate mai sus poate atrage raspunderea civila, contraventionala sau penala a persoanei vinovate.

3. Utilizarea Site-ului de catre persoane sub 18 (optsprezece) ani

Acest Website este adresat doar membrilor persoane juridice, entitatilor juridice si persoanelor fizice care au cel putin 18 (optsprezece) ani, care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre Vanzator, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu sediul / domiciliul in Romania. Devenind membru, persoana declara faptul ca intruneste conditiile sus mentionate.

Utilizarea Site-ului si plasarea unei Comenzi de catre persoane fizice sub 18 (optsprezece) ani este interzisa. Cu toate acestea, Vanzatorul nu va putea fi tras la raspundere pentru Contractele incheiate cu persoane fizice sub 18 (optsprezece) ani, daca aceste Contracte au avut la baza Comenzi plasate prin declararea de date si informatii false de catre Cumparator in scopul de a induce in eroare Vanzatorul cu privire la varsta sa.

4. Preturi

Preturile afisate pe Site sunt exprimate in RON si includ TVA precum si acciza pentru alcool, acolo unde se aplica.

Preturile Bunurilor si Serviciilor nu includ costurile de livrare si pot fi modificate de catre Vanzator oricand doreste, fara insa ca aceste modificari sa afecteze Contractele deja incheiate ca urmare a confirmarii Comenzilor de catre Vanzator.

5. Promotii si concursuri

In cadrul promotiilor stabilite de Vanzator pot interveni restrictii de stoc. in acest caz, Comenzile plasate de Cumparatori vor fi acceptate in limita stocului disponibil in functie de ora exacta a inregistrarii Comenzii in sistemul Vanzatorului. Pentru a putea deservi cat mai multi Cumparatori, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comenzile excesive. De asemenea, Vanzatorul, cu informarea prealabila a Cumparatorului, isi rezerva dreptul de a limita numarul de Bunuri si Servicii din cadrul Comenzilor excesive.

Vanzatorul isi stabileste singur regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti prin intermediul Site-ului propriu sau a altor mijloace de comunicare publica sau privata. De promotii beneficiaza doar acele Comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe Site sau in cadrul regulamentelor.

De asemenea promotiile se aplica doar Comenzilor acceptate de catre Vanzator in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil.
Nu garantam disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si o putem intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.

6. Newsletter

Daca v-ati abonat in sectiunea de Newsletter, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi utilizate cu scopul exclusiv de a va transmite informari cu continut de marketing, despre Bunurile, Serviciile, concursurile si/sau promotiile desfasurate de catre Vanzator intr-o anumita perioada.

Datele dumneavoastra cu caracter personal urmeaza a fi sterse de indata, atunci cand anulati abonamentul din sectiunea de Newsletter a Vanzatorului.

Va puteti dezabona in orice moment prin intermediul linkului atasat Newsletter-ului primit sau printr-o solicitare scrisa adresata pe email la adresa mentionata in sectiunea de contact a Site-ului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite mesaje de tip newsletter si/sau alerte cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice membru care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi mesaje de marketing, informare si/sau alerte, fara nici un angajament ulterior din partea Vanzatorului, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

7. Comenzi

Cumparatorul poate plasa o Comanda prin intermediul Site-ului, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor alese in cosul de cumparaturi. Simpla adaugare a unui Bun si/sau Serviciu in cosul de cumparaturi, fara insa a finaliza Comanda, nu duce la inregistrarea unei Comenzi si nici la rezervarea automata a Bunului si/sau Serviciului.

Pentru a trimite o Comanda catre Vanzator, Cumparatorul trebuie sa finalizeze Comanda prin parcurgerea corecta si completa a tuturor pasilor prezentati pe Site. Numai Comenzile plasate in acord cu procedura impusa de Vanzator vor fi inregistrate si supuse confirmarii de catre acesta.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul garanteaza si raspunde de veridicitatea datelor personale transmise Vanzatorului, despagubindu-l pe acesta din urma pentru orice prejudiciu cauzat de gresita indicare a datelor personale.

Comenzile sunt confirmate de Vanzator in scris prin transmiterea unui e-mail. In cazul platilor prin transfer bancar, livrarea se face numai dupa confirmarea platii integrale de catre banca.

Comenzile plasate prin intermediul Site-ului sunt valide si genereaza obligatii contractuale doar de la momentul confirmarii acestora in scris de catre Vanzator. Vanzatorul poate respinge o Comanda daca:

 • Datele personale transmise de catre Cumparator sunt inexacte sau incomplete;
 • Bunurile si/sau Serviciile comandate nu se afla pe stoc sau nu sunt disponibile;
 • Contul de pe care este plasata Comanda este suspendat sau anulat;
 • Banca emitenta a cardului Cumparatorului nu a acceptat tranzactia, in cazul platii online;

Suplimentar situatiilor aratate mai sus, Vanzatorul poate respinge o Comanda si in situatia in care aceasta cuprinde Bunuri si/sau Servicii al caror pret este rezultatul unei erori vadite de sistem care a dus la generarea unui pret eronat sau incomplet, infim ori vadit disproportionat fata de pretul mediu pe piata a respectivului Bun si/sau Serviciu.

De asemenea, Vanzatorul poate respinge sau anula chiar si dupa confirmare o Comanda, daca se depisteaza, prin orice mijloc, ca persoana care a plasat Comanda nu detine varsta minima legala de 18 ani ori ca exista alte impedimente ori indicii, de natura a afecta discernamantul ori capacitatea de exercitiu a acesteia.

Disponibilitatea produselor depinde de producator si, de aceea, se poate schimba fara notificare prealabila.

8. Plata si modalitati de plata

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda, Cumparatorul avand obligatia de a furniza Vanzatorului toate informatiile necesare emiterii facturii conform legislatiei in vigoare.

Ulterior confirmarii Comenzii, Vanzatorul va emite si comunica Cumparatorului o factura fiscala pentru Bunurile si/sau Serviciile ce fac obiectul Contractului, la care se vor adauga si taxele de livrare a respectivelor Bunuri si/sau Servicii.

Prin plasarea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul de a primi factura fiscala prin intermediul adresei de e-mail declarate cu ocazia parcurgerii procedurii de comandare. Pretul de achizitie tiparit pe factura fiscala va fi acelasi cu cel stabilit de Vanzator in momentul confirmarii Comenzii.

Cumparatorul poate achita Bunurile si/sau Serviciile comandate in urmatoarele modalitati:

 • Plata in numerar in RON, la livrarea produselor, direct la reprezentantul transportatorului. Efectuarea platii de catre Cumparator reprezinta acceptul privind conformitatea Bunurilor si/sau Serviciilor comandate;
 • Plata online, prin folosirea unui card bancar in momentul plasarii Comenzii;

9. Livrarea produselor

Produsele se livreaza in toata tara, tinand cont de optiunile exprimate de Cumparator la efectuarea Comenzii. Pe timpul transportului, produsele sunt asigurate de Vinibuoni.

Toate produsele livrate la adresa indicata de Cumparator si vor fi insotite de chitanta / factura. Costurile de livrare vor fi suportate de Cumparator.

Durata de livrare este de maxim 30 (treizeci) de zile calendaristice si poate varia in functie de disponibilitatea produselor si de locatia destinatarului.

Daca exista motive justificate care il pun pe Vanzator in imposibilitatea obiectiva de a respecta durata de livrare, aceasta poate depasi 30 (treizeci) de zile calendaristice, Vanzatorul avand obligatia de a anunta de indata Cumparatorul. Cazul fortuit, forta majora, culpa Cumparatorului sau culpa transportatorului se incadreaza in notiunea de motive justificate ce pot duce la prelungirea termenului de livrare. in aceste situatii, Cumparatorul nu poate solicita Vanzatorului rezolutiunea/rezilierea Contractului si nici daune interese.

Daca livrarea intarzie mai mult de 30 (treizeci) de zile calendaristice, fara a exista un motiv justificat, in conditiile in care adresa indicata e corecta, Cumparatorul ii va solicita Vanzatorului sa efectueze livrarea intr-un termen suplimentar, corespunzator circumstantelor. in situatia in care Vanzatorul nu respecta termenul suplimentar, Cumparatorul poate cere in scris rezolutiunea/rezilierea Contractului, comanda fiind anulata, iar Cumparatorului i se va returna intreaga suma achitata, fara alte daune, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care acesta a comunicat Vanzatorului decizia sa de terminare a Contractului.

In cazul in care intarzierea se datoreaza faptului ca adresa indicata e gresita sau Cumparatorul a fost de acord cu intarzierea, acesta nu poate cere incetarea Contractului si nu se acorda nicio compensare.

Vanzatorul nu raspunde pentru intarzierile datorate inscrierii gresite, de catre Cumparator, a informatiilor de livrare si a datelor sale de contact. in aceasta situatie, Cumparatorul nu poate cere anularea comenzii, iar definitivarea ei va fi stabilita cu firma care face livrarea.

De asemenea, Vanzatorul nu isi asuma raspunderea pentru intarzierile cauzate transportator, responsabilitatea revenind integral acestuia. Vanzatorul garanteaza exclusiv indeplinirea obligatiilor care tin de propria persoana si de propriii angajati.

Cumparatorul este singurul raspunzator pentru verificarea starii bunurilor livrate. Receptia produselor si achitarea acestora de catre Cumparator, in situatia in care plata se face la livrare, reprezinta acceptarea produselor si inlatura raspunderea Vanzatorului pentru vicii aparente. Va rugam sa ne informati pe foaia de insotire a marfii prezentata de transportator in legatura cu eventualele produse deteriorate sau lipsa la livrare.

In situatia in care Cumparatorul nu are posibilitatea deschiderii coletului si verificarii produselor in momentul livrarii acestora, viciile aparente precum deteriorarile si produsele lipsa pot fi reclamate in scris in termen de maxim 24 de ore de la data receptiei produselor. Dupa expirarea termenului de 24 de ore, se considera ca produsele livrate au fost acceptate de Cumparator si raspunderea Vanzatorului pentru vicii aparente este inlaturata.

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile de pieire si deteriorare si de responsabilitatile asociate cu Bunurile vandute in momentul predarii acestora Cumparatorului, de catre transportator. Proprietatea asupra Bunurilor se transfera catre Cumparator la data semnarii receptiei acestora si doar daca pretul a fost achitat in intregime.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si transmiterea documentelor insotitoare. Vanzatorul va asigura livrarea Bunurilor pe teritoriul Romaniei.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu accepta comenzi de la anumiti clienti si livrari catre anumite adrese.

10. Conditii de retur

In conformitate cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 (paisprezece) zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanţa, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele directe pentru returnarea produselor, cum ar fi, dar fara a se limita la suportarea costului de livrare catre Vanzator a produselor ce urmeaza a fi returnate.

In situatia in care doreste sa se retraga din Contract, Cumparatorul are obligatia sa notifice in scris Vanzatorul decizia sa, fara penalitati si fara invocarea unui motiv si sa suporte taxa de transport a acestor Bunuri catre Vanzator.

Declaratie de retragere din Contract va fi transmisa la adresa de e-mail ([email protected]) si va cuprinde: datele de identificare ale Cumparatorului, numarul de comanda, descrierea succinta a produselor ce urmeaza a fi returnate, modalitatea de livrare a acestora si datele bancare ale contului in care Vanzatorul va restitui suma de bani achitata de Cumparator drept pret al produselor. Vanzatorul nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea datelor furnizate de Cumparator.

Termenul de 14 (paisprezece) zile calendaristice prevazut pentru exercitarea dreptului de retragere incepe din ziua imediat urmatoarea zilei de primire a Bunului de catre Cumparator sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de Cumparator.

In cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat, termenul de retragere incepe sa curga din ziua imediat urmatoarei zilei in care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a ultimului produs livrat.

In cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese, termenul de retragere incepe sa curga din ziua imediat urmatoarei zilei in care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a ultimului produs sau a ultimei piese.

In cazul Contractelor pentru livrarea periodica de produse pe o perioada de timp determinata, termenul de retragere incepe sa curga din ziua imediat urmatoarei zilei in care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a primului produs.

In cazul in care Cumparatorul se retrage din Contract in cadrul termenului legal, acesta este obligat, pe cheltuiala sa, sa returneze Vanzatorului Bunurile achizitionate, precum si eventualele cadouri ce au insotit respectivele Bunuri, in termen de maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data la care Cumparatorul a transmis Vanzatorului declaratia de retragere din Contract.

Ulterior primirii declaratiei de retragere, Vanzatorul va rambursa suma achitata de Cumparator, in maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data primirii declaratiei Cumparatorului. Suma va fi returnata in contul bancar indicat de Cumparator in declaratia de retragere. In lipsa indicarii contului bancar, Vanzatorul va rambursa sumele aferente Bunurilor returnate in contul bancar prin intermediul caruia s-a efectuat plata online, iar in cazul in care plata s-a efectuat la livrare, Vanzatorul va solicita Cumparatorului un cont bancar valid, termenul de rambursare incepand sa curga de la data la care Cumparatorul comunica Vanzatorului contul bancar.

Vanzatorul are dreptul de a amana data rambursarii sumei aratata anterior, peste termenul de 14 (paisprezece) zile calendaristice, pana la data receptionarii Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi din care sa reiasa fara echivoc ca acestea au fost expediate catre Vanzator, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

In situatia in care Cumparatorul nu doreste sa renunte la Contract Bunului/Serviciului si doreste o inlocuire a unui produs/serviciu, de acelasi gen, trebuie sa existe o interdependenta valorica intre acesta si noul produs/serviciu solicitat.

Cumparatorul nu isi poate exercita dreptul de retragere si nu poate returna produsele/serviciile achizitionate prin intermediul unui Contract, si/sau nu poate pretinde daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

 • cand declaratia de renuntare la Contract este formulata peste termenul legal sau cand Cumparatorul nu returneaza Bunurile in termenul legal;
 • daca Bunurile furnizate au fost desigilate de Cumparator, avand in vedere ca Bunurile vandute prin intermediul Site-ului sunt produse sigilate care, din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena nu pot fi returnate desigilate (de ex. nu pot fi returnate sticlele de vin desfacute);
 • daca Bunurile furnizare impun conditii speciale de depozitare sau sunt susceptibile de a se deteriora sau expira rapid:

Membrul ia la cunostinta si de urmatoarele cerinte specifice:

 • Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (sa aiba ambalajul original si documentele care l-au insotit). Produsul trebuie sa fie in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, cu accesoriile aferente, exact ca in momentul vanzarii si sa nu prezinte sub nici o forma semne de folosire sau uzura. Nu se admit exceptii (de exemplu, ambalaje deteriorate, zgarieturi sau alte defecte fizice).
 • In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre Cumparator, exceptie facand cazul lipsei conformitatii produsului, situatie in care Vanzatorul va suporta contravaloarea transportului.
 • Se poate folosi orice serviciu de livrare, atata timp cat produsul(ele) este(sunt) livrat(e) direct si la adresa Vanzatorului. Vanzatorul nu ridica coletele trimise prin Posta Romana, de la oficiile postale. Decizia de asigurarea sau nu a coletului pe durata transportului de la client catre Vanzator, cade in sarcina Cumparatorului. Vanzatorul devine raspunzator din momentul in care semneaza de primire a coletului(lor), in sensul confirmarii receptionarii coletului(lor), cantitativ si calitativ. Vanzatorul se obliga ca in termen de 10(zece) zile de la confirmare primirii coletului(lor) sa efectueze receptia cantitativa si calitativa a continutului acestuia(ora).
 • In situatia livrarii unui alt produs decat cel comandat, Cumparatorul il poate returna. in aceasta situatie Vanzatorul va suporta toate cheltuielile de transport si va livra produsul cerut, in termen de maxim 30 (treizeci) de zile. Vanzatorul poate livra un produs sau un serviciu de o calitate si la un pret echivalente cu cele solicitate numai daca acest lucru a fost acceptat expres de cumparator.

Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii Bunurilor (de ex. ambalajele sunt deteriorate, prezinta zgarieturi sau alte defecte fizice) este in responsabilitatea Cumparatorului. in aceasta situatie, Vanzatorul va putea retine, din pretul Bunului returnat, o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii Bunului in proportie de 5%-20% din valoarea initiala a Bunului, dupa caz. Vanzatorul va instiinta Cumparatorul despre aceasta retinere de indata ce receptioneaza Bunurile.

11. Inregistrarea ca membru, parola si comportamentul ca membru.

Prin inregistrarea ca membru veti fi solicitat sa va alegeti un nume de utilizator (adresa de e-mail) si o parola. Sunteti responsabil(a) de pastrarea in siguranta a parolei de acces ca membru al Site-ului, orice activitate desfasurata sub numele dumneavoastra de utilizator fiind integral in responsabilitatea dumneavoastra.

Sunteti de acord sa ne instiintati imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizata sub numele dumneavoastra de utilizator. Sunteti pe deplin in cunostinta de cauza ca orice informatie, date, text, fotografii, grafica etc. continute in acest Site sunt responsabilitatea acelei persoane/entitati de la care provine. in aceste conditii nu putem sub nici o forma, direct sau indirect, fi facuti responsabili pentru continutul Site-ului incluzand, dar nelimitandu-se la, informatii trunchiate, incomplete sau gresite sau pentru orice consecinte ale utilizarii acestora.

12. Garantii

Toate produsele afisate pe Site beneficiaza de conditii de garantie de conformitate potrivit legislatiei romane, dar si a politicilor comerciale ale producatorilor si furnizorilor.

Toate produsele comercializate de furnizori provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Garantia Bunurilor se poate acorda doar in urmatoarele cazuri:

 • Bunul este defect din fabricatie, defect ce impiedica folosirea normala a acestuia;
 • Bunul este deteriorat sau distrus in urma transportului, caz in care Bunul se va inlocui;

Orice reclamatie privind deficiente ale produselor achizitionate pe Site pot fi trimise pe adresa de mail [email protected].

13. Forta majora

Furnizorii isi rezerva dreptul de a intarzia sau anula livrari ale produselor comandate in cazul in care acestea nu pot fi onorate din motive independente de acestia, cum ar fi conditiile meteo nefavorabile, epidemiile, protestele etc.

Fiecare parte are dreptul sa notifice cealalta parte despre incetarea de plin drept a Contractului, in cazul in care in termen de 15 zile, unul dintre evenimentele de la punctul anterior nu inceteaza. In acest caz, nici una dintre parti nu ii poate pretinde celeilalte plata daunelor-interese.

14. Litigii

Prin folosirea, vizualizarea sau cumpararea produselor de pe acest Site, Cumparatorul a luat la cunostinta faptul ca se supune legilor romane ce guverneaza Termenii si Conditiile de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre Cumparator si Vanzator. in cazul unor eventuale conflicte intre Vanzator si Clientii sai, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila in minim 30 de zile lucratoare.

Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta competenta in conformitate cu legile in vigoare.

15. Declinarea garantiilor si limitari ale responsabilitatilor

Continutul Site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este proprietate a Vanzatorului si a partenerilor sai si a fost alcatuit in colaborare cu furnizorii produselor prezentate. Imaginile sunt prezentate pe Site cu titlu de exemplu, iar produsele efectiv livrate pot diferi de imagini in orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.)
Site-ul si materialele aferente sunt oferite “asa cum sunt” si “atat cat sunt disponibile”.
Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facut responsabil pentru orice pagube aparute prin folosirea in orice fel a produselor achizitionate prin intermediul acestui Site, produse pentru care Vanzatorul nu ofera nici o garantie, expresa sau implicita.
Vanzatorul nu garanteaza si nici nu va putea fi considerat responsabil in cazul in care produsele achizitionate nu corespund scopului pentru care au fost achizitionate.


De asemenea, Vanzatorul nu ofera nici o garantie in cazul oricaror consecinte care pot aparea, cauzate de nefunctionarea serviciilor, intarzierea informatiilor sau securitatea aplicatiilor sale.
Vanzatorul nu va fi facut responsabil pentru orice pagube, de orice fel, incluzand, dar nu limitat la orice daune directe, indirecte sau incidentale.

16. Frauda

Vanzatorul nu solicita clientilor sau membrilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail, telefonic, SMS etc.) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

Clientul / membrul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea catre terti a datelor sale confidentiale.

Vanzatorul isi declina orice responsabilitate, in situatia in care un membru / client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele Vanzatorului.

Clientul sau Membrul va informa Vanzatorul asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

Vanzatorul nu promoveaza SPAM-ul. Orice membru/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe Website poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.

Comunicarile realizate de catre Vanzator prin mijloace electronice de comunicare la distanta (ex: e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

Urmatoarele scopuri atinse sau nu, vor fi considerate tentativa de fraudare a Website-ului/Continutului si/sau a societatii Vanzatorului. Vanzatorul isi rezerva dreptul de se adresa oricarei autoritati competente impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) atins acest(e) scop(uri):

 • de a accesa datele de orice tip ale altui membru/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda;
 • de a altera sau de a modifica continutul Website-ului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre Vanzator catre membru / Client;
 • de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza Website-ul;
 • de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre Vanzator catre Membru / Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

Clientul Website-ului este de acord, iar Vanzatorul are obligatia ca in cazul tranzactiilor suspecte sau declarate suspecte, la solicitarea oricarei autoritati publice, institutii autorizate, unitati bancare partenere sau a altei asemenea entitati, sa comunice datele cu caracter personal ale Clientului, punandu-se in vedere solicitantului acestor date faptul ca acesta are obligatia de a pastra caracterul de confidentialitate a datelor comunicate.

17. Protectia datelor

Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor, membrii acestui Site consimt ca datele lor cu caracter personal sa fie colectate, utilizate si transferate de Vanzator, in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Aceste reglementari prevad ca Vanzatorul are obligatia de a administra in conditii de transparenta si siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de membru.

In general, colectam datele cu caracter personal direct de la membru sau Cumparator, astfel incat aceste persoane au controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o ofera.

Prin crearea unui cont membrul ne transmite: adresa de e-mail, numele si prenumele. Prin plasarea unei Comenzi Cumparatorul ne furnizeaza informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon etc.

Scopul colectarii datelor personale:

 • pentru informarea membrilor si Cumparatorilor in legatura cu situatia contului lor de pe Website, precum si in legatura cu starea si evolutia comenzilor,
 • pentru activitati comerciale, de marketing, de publicitate si cercetare de piata,
 • pentru imbunatatirea serviciilor noastre;

Completarea datelor dumneavoastra in formularele de creare de cont si de comanda presupune acceptarea neconditionata a acestor termeni si conditii, insemnand, totodata, ca va dati acordul ca aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate de Vanzator sau de afiliatii si colaboratorii nostri, cu respectarea prevederilor de confidentialitate.

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal urmatoarelor categorii de destinatari: partenerilor Vanzatorului, furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de plata/bancare, furnizorilor de servicii IT.

Datele personale pot fi transmise autoritatilor abilitate sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati abilitate sa efectueze verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.Conform legislatiei in vigoare membrii si Cumparatorii beneficiaza de dreptul de informare, dreptul de acces la date si de interventie asupra lor, dreptul de a solicita corectarea oricaror greseli cuprinse in fisierele noastre cu privire la datele cu caracter personal, dreptul de opozitie la prelucrarea datelor personale si de a solicita stergerea lor totala sau partiala a acestora, dreptul de a face o plangere la autoritatile de supraveghere competente sau de a se adresa justitiei.

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii de stergere a datelor cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor cu caracter personal este necesara pentru respectarea unei obligatii legale sau pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

Pentru exercitarea acestor drepturi, puteti adresa o cerere scrisa, datata si semnata, trimisa electronic sau prin posta catre DPO EMAIL

Vanzatorul ia toate masurile legale pentru a preveni accesul neautorizat la datele cu caracter personal colectate. In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele cu caracter personal colectate, atragem atenţia ca transmiterea informaţiilor prin intermediul Internetului nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru vulnerabilitatile unor sisteme care nu sunt sub controlul Vanzatorului.

In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212, E-mail: [email protected].

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa accesati sectiunea de pe Site dedicata protectiei datelor cu caracter personal: Politica de confidentialitate.

18. Securitatea tranzactiilor

Comenzile vor trebui platite inainte de finalizarea livrarii. Platile se pot face prin card de debit/credit, prin transfer bancar, sau numerar, la livrarea comenzii oriunde in Romania. Securitatea tranzactiilor este asigurata de furnizorii de servicii pentru tranzactii cu carduri bancare, iar Vanzatorul nu are acces la informatiile de pe cardul dumneavoastra bancar.

Tranzactiile de pe Site stau sub incidenta legilor romanesti care controleaza comertul electronic si a legii protectiei consumatorului. Vanzatorul nu raspunde pentru eventualele interventii prejudicioase ale unor terte parti.

In cazul utilizarii unor carduri din tari cu alta moneda decat RON, Vanzatorul nu este responsabil pentru rata de schimb ori eventualele comisioane utilizate de banca sau de furnizorul de servicii pentru tranzactii cu carduri bancare. Aceste costuri vor fi suportate in totalitate de catre Cumparator.

Toti cei care viziteaza Site-ul se angajeaza sa nu aduca atingere altor persoane si sa nu le violeze datele cu caracter personal.

Nu in ultimul rand, utilizatorii Site-ului sunt responsabili pentru toate activitatile care survin prin accesarea contului si parolei personale. Vanzatorul nu raspunde pentru erorile survenite din cauza neglijentei utilizatorilor privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei.

19. Dispozitii Finale

Produsele comercializate de catre Vinibuoni Trading nu sunt destinate revanzarii.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale Website-ului fara o notificare prealabila membrului.

In limita prevederilor prezentului document, Vanzatorul nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe Website din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul Website-ului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a Website-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

20. FEEDBACK

In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu Vanzatorul, va rugam sa ne contactati la Str. Nicolae G. Caramfil 12-14 C/[email protected]/ +4 0310 050 415

Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii despre sau referitoare la Website, functionalitatea sau imbunatatirea acestuia vor ramane proprietatea Vanzatorului.