Gigondas

Descoperă mai multe

Gigondas este un sat din valea sudică a Ronului și o denumire pentru vinurile roșii și roz. Ambele culori sunt fabricate din până la 80% Grenache (conform legilor privind denumirea), cel puțin 15% fiind compuse din Syrah și Mourvèdre. Orice vin Gigondas poate avea maximum 10% din orice soi sancționat de legile standard de denumire roșie Côtes du Rhône, cu excepția Carignan.

Stilul de vin rezultat realizat sub denumire este adesea asemănat cu cel al Châteauneuf -du-Pape, la doar 17 kilometri (10 mile) spre sud-vest. Vinurile roșii sunt de obicei îndrăznețe, înaintate, coapte și relativ bogate în alcool - de fapt, legile privind denumirile impun un nivel minim de alcool de 12,5%, unul dintre cele mai ridicate stipulate pentru vinul roșu francez.Cele mai bune exemple se potrivesc cu siguranță multor îmbutelieri de la vecinul său mai faimos.

Măsurile de calitate luate în crearea vinurilor Gigondas includ selecția obligatorie a strugurilor sănătoși dintre strugurii imperfecți, proces cunoscut în franceză sub denumirea de triaj. Randamentul maxim este stabilit la 36 hectolitri pe hectar, cu doar 1 hl mai mult decât Châteauneuf -du-Pape (385 vs 374 galoni SUA pe acru).

Denumirea ocupă o zonă care acoperă baza și versanții poalelor Dentelles de Montmirail. Satele Beaumes -de- Venise și Vacqueyras sunt situate la sud și respectiv la Gigondas și se bucură de condiții de creștere foarte similare. Terroirul de aici este caracterizat de un climat cald și uscat mediteranean și de combinația de soluri calcaroase (pe versanții Montmirail la est) și soluri stâncoase, nisipoase, cu drenaj liber (pe terenul mai plat, mai jos, la nord și vest)

Gigondas Grand Vin

Gigondas Grand Vin

Dauvergne - Ranvier
Pret 124 69  Lei
Product ID: 400206
  • Franta, Gigondas
  • Rosu 14.5% 0.75 L
  • Southern Rhone Red Blend